(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-WJW6KZ7');

Release 29-10-2021: Uitrol nieuwe styling

27 oktober 2021

SoftwareReleaseGebruiksgemak (UX)

We zijn zover. We gaan met de eerste belangrijke uitrol ter voorbereiding op UX verbeteringen beginnen.

Wat betekent dit voor jou als gebruiker?

- De algehele look and feel van Makeonline is verbeterd, waardoor het systeem weer frisser en moderner aanvoelt. Dat kun je merken aan de toegepaste kleuren, de styling van knoppen, de toepassing van iconen en het meer dynamisch gedrag van sommige schermen van Makeonline.

- Het navigatiemenu en de menubalk zijn verbeterd. Hierdoor kun je nu direct navigeren naar de pagina waar je heen wilt. Daarnaast hebben we de pagina's die met het inrichten en beheren van Makeonline te maken hebben nu apart gezet. Zo wordt benadrukt dat het inrichten en beheren een ander soort handeling is dan het dagelijks gebruik.

- Door de al eerder aangekondigde uitfasering van Internet Explorer 11 werkt deze browser niet goed meer na deze release. Zorg als je nog wel werkt met IE11 dat je zo snel mogelijk overstapt naar een recentere browser.

- De werkschermen zijn ook gewijzigd. Door in de titel te benadrukken met welke gekozen proceslocatie je aan de slag bent worden verwarringen voorkomen. Daarnaast is het kruimelpad toegevoegd waarmee je kunt zien op welk niveau je bezig bent in de procesboomstructuur.

- De statussymbolen staan nu vooraan de regel. Daardoor kun je nu nog sneller zien wat goed geregeld is (groen vinkje) en wat nog aandacht nodig heeft (rood kruis).

- De instellingenpagina heeft een grote make-over gekregen. Standaard wordt nu voor de administrators de release pagina getoond, zodat ze actief geleid worden naar de nieuwste veranderingen in Makeonline.

- Een aantal instellingsschermen zijn gewijzigd. Bij de lijst met gebruikers is er bijvoorbeeld meer ruimte om de gebruikersgegevens te wijzigen. De getoonde ronde knoppen komen te voorschijn zodra je met je muis over een gebruiker heen zweeft.