(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-WJW6KZ7');

Release 08-05-2024: taken koppelen, relatiediagram en Omgevingswet

08 mei 2024

Gebruiksgemak (UX)ReleaseSoftwareEfficiency

Taken koppelen

Taken koppelen, als borging voor wetgeving en analyses, is een veel voorkomende handeling in Makeonline. En natuurlijk wil je dat dit zo efficient mogelijk gaat. Met het nieuwe scherm in Makeonline maken we je het heel gemakkelijk om nieuwe taken te koppelen. Maar ook taken die je eerder al een keer toegepast hebt in Makeonline en je mogelijk wilt hergebruiken. En natuurlijk de Makeonline sjabloontaken voor die zaken die je nog helemaal nog niet geborgd had. Hierbij hebben maken we gebruik van logische verbanden in het systeem. 

Omgevingswet

Om MBA's toe te wijzen aan een locatie hebben is het nu heel simpel om dat te doen in Makeonline. Ga naar juiste locatie in de procesboom onder Instellingen, klik met de rechtermuisknop op MBA's toevoegen. En volg de instructies. Klaar!

Relatiediagram

Ken je het relatiediagram? Dat is een visuele weergave van de informatieketting die je maakt door informatie aan elkaar te koppelen. In het relatiediagram is nu ook de koppeling tussen vereisten en aspecten opgenomen. Waardoor je bijvoorbeeld het verband tussen wettelijke eisen uit de Arbeidsomstandighedenwet en de aspecten uit je RI&E kunt visualiseren.

Performance verbetering Inhoud

Met de komst van de Omgevingswet is het aantal koppelingen tussen vereisten en de procesboom geexplodeerd. Dat hebben we gemerkt in de performance van Makeonline. Daarom hebben we extra aandacht besteed om dit proces te versnellen. Zodat het voor jou weer prettig werken is met Makeonline.