(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-WJW6KZ7');

OPACKGROUP zegt Excelsheets vaarwel

25 maart 2024

Vol vertrouwen een audit tegemoet zien. Dat noemt Therèse van Vuren als fijne uitkomst nadat OPACKGROUP is overgestapt van Excelsheets naar Makeonline. “Ik hoef me geen zorgen meer te maken of we alles wel op orde hebben rondom wet- en regelgeving”, concludeert ze aan het eind van het gesprek. Therèse is KAM-coördinator bij OPACKGROUP, een producent van kunststof verpakkingen, waar zeven locaties onderdeel van uitmaken.

Eindeloos ingewikkelde Exelsheets, daar wilden ze echt vanaf bij het bedrijf. Therèse legt uit: “We hadden een megadocument met heel veel informatie en dat werkte gewoon niet voor ons. Ik deed voorheen altijd even een belrondje, als er weer een audit aan zat te komen, naar de andere locaties om te vragen hoe compliant ze waren met een bepaalde wet bijvoorbeeld, of er een incident was geweest, hoe staat het met de energiedoelstellingen en dat soort dingen. Want het was lastig zoeken in dat grote document. En ik voelde me nooit helemaal zeker of alles wel op orde was.”

Therèse van Vuren OPACKGROUP

Dat gaat ons verder helpen
“Omdat OPACKGROUP ook folies en verpakkingen maakt voor de voedingsmiddelenindustrie hadden wij contact met Précon, waar wij een aantal trainingen hebben gevolgd. Zij zijn weer een partner van KWA. Ik heb toen aan Précon gevraagd of ze een partij wisten die ons kon helpen. Zo kwamen we bij KWA terecht. Eerst kregen we een presentatie over Makeonline en ja, toen dacht ik, dit gaat ons verder helpen in onze compliance zoektocht”, legt Therèse  uit.

“Door Makeonline zie ik vol vertrouwen
uit naar een audit de volgende dag”

Het bedrijf zit nu in de opstartfase wat betreft Makeonline: “We hebben in totaal zes KAM-coördinatoren en we hebben nu een aantal trainingen bij KWA gehad. De eerste training was online en eerlijk gezegd: dat werkt niet voor ons. Dus de andere sessies waren in het KWA kantoor in  Amersfoort. Dat werkt wel supergoed. Echt klassikaal les, we kregen uitleg en ook huiswerk mee. We moeten onze eigen locatie inrichten en houden nu de vinger aan de pols of we alles goed hebben begrepen en uitvoeren.”

Automatische mail op maandag
De grootste voordelen van de overstap? Therèse is klip en klaar: “De Makeonline mail op maandagochtend. Ik keek echt niet wekelijks op mijn Excel-lijstje, alleen als echt het nodig was. Nu krijg je automatisch een mail met bepaalde punten die je moet gaan doen en of het al gedaan is. Een ander voorbeeld: bij een bepaalde vergunningaanvraag moet je ook de bodem meenemen. Iemand heeft daar een procedure voor gemaakt maar die zweeft ergens rond. Nu staat die in Makeonline en weten we wat welke vaste milieupunten we mee moeten nemen. We zijn nu ook bezig een zogeheten milieuaspectenregister te maken. Dat staat bij ons nog in zo’n Excel en dat kan beter.”