(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-WJW6KZ7');

Invoering Omgevingswet uitgesteld

03 november 2022

De inwerkingtreding van de Omgevingswet is met een half jaar uitgesteld. De verwachte inwerkingtredingsdatum is nu 1 juli 2023. 

Het zat er wel al een beetje aan te komen. De inwerkingtreding van de Omgevingswet is met een half jaar uitgesteld. De verwachte inwerkingtredingsdatum is nu 1 juli 2023. Het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) is nog niet klaar. Dit is de digitale omgeving die alle Omgevingswetprocessen moet gaan ondersteunen. De inhoudelijke teksten van de wetten zijn al wel klaar. Ga nu al aan de slag om op tijd voorbereid te zijn.

De kans dat de regels die op uw bedrijf van toepassing zijn veranderen is groot. Zo wijzigt het onderliggende stelsel van milieuwetgeving ingrijpend. Uw bedrijf wordt niet meer gezien als één inrichting, maar als een verzameling milieubelastende activiteiten. Heeft u op dit moment te maken met een omgevingsvergunning en/of een meldingsplicht? Dan kan dit veranderen onder de Omgevingswet. Lokale regels en lokale afwegingen over thema’s zoals geluid, geur en bouwen gaan een grote rol spelen.

Wilt u aan de slag? Weet u niet waar te beginnen? Neem contact met ons op via omgevingswet@kwa.nl. Met KWA staat u niet alleen.