(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-WJW6KZ7');

Geen Excel-circus meer

14 juni 2023

Wienerberger stapt over op Makeonline en zegt vaarwel tegen het gebruik van talloze excelsheets om in compliance te blijven. Deze overgang betekende het einde van het tijdrovende 'Excelcircus'. Eelco Koning legt uit dat het een flinke klus was, maar ook grote resultaten heeft opgeleverd.

Wienerberger
Wienerberger is een toonaangevende producent van bouwmaterialen, variërend van daken tot bestrating. Met 17 vestigingen in Nederland, opereert het bedrijf in een complexe en regelgevingsintensieve omgeving. Eelco Koning, verantwoordelijk voor Milieu, Ruimtelijke Ordening en Ecologie bij Wienerberger, beschrijft waarom ze hebben gekozen voor Makeonline om aan de compliancevereisten te voldoen en hoe het proces verliep.

Excel-feestje
"In onze organisatie was compliance een echt 'Excel-feestje' dat dringend een grondige upgrade verdiende. We hebben verschillende softwarepakketten vergeleken en kwamen tot de conclusie dat Makeonline de beste keuze was. Waarom? Omdat Makeonline bijna volledige flexibiliteit biedt bij het configureren van het systeem. Dat was voor ons doorslaggevend."

Uitdaging
Het was een enorme uitdaging, vooral vanwege de 17 vestigingen met elk hun eigen werkwijze, aldus Eelco: "Een echte uitdaging. Vooral omdat elke vestiging zijn eigen werkwijze heeft. Met Makeonline kunnen we de verschillen zoveel mogelijk wegnemen en uniformiteit bevorderen. Het beheer van de vestigingen is niet alleen moeilijk vanwege de verschillen tussen de vestigingen, maar ook vanwege de wettelijke vereisten. Elke vestiging heeft te maken met verschillende wetgeving."

Eelco Koning Wienerberger

Makeonline bood een oplossing: "Dankzij onze input is onlangs de mogelijkheid toegevoegd om wijzigingen in bulk door te voeren. Hierdoor kunnen we nu taken voor alle vestigingen tegelijk aanpassen. Dit is juist een van de sterke punten van Makeonline: er wordt naar feedback geluisterd en gebruikers hebben invloed op het systeem." Tot slot merkt Eelco op: "Bij de overgang ontdekten we dat er toch meer wettelijke vereisten gelden dan we aanvankelijk dachten. Dit benadrukt het belang van een zorgvuldige evaluatie van al onze verplichtingen."